Prenote

Assalamualaikum Ya Akhi, Ya Ukhti.

Semua yang tertulis di dalam blog ini datang dari benak pemikiran si penulis yang melihat dunia dengan caranya tersendiri. Bukan menulis untuk memarahi apatah lagi memerli atau memaki. Namun semuanya untuk sama-sama kita renungi dan bermuhasabah diri.

ah skemanya.

Tuesday, February 23, 2016

Dah 8 tahun

Assalamualaikum blogger. Semoga semuanya sentiasa berada di dalam keadaan sihat dan diredhai Allah. Post kali ni admin nak cerita pasal blog najminawawi ni. Pejam celik, pejam celik. Dari 2009, 2010, 2011 sampai la tahun ni 2016. Alhamdulillah blog ni sebenarnya dah tua. Dah 8 tahun kot.

Dari awal penubuhan blog ini di bilik komputer mckk pada 2009, admin yang pada ketika itu diajar untuk buat blog. Masa tu, masih blur blur lagi dengan dunia maya ni. Pilih template dan sebagainya. Akhirnya blog ini berjaya dibuat. Tapi time tu, macam lawak je. Sebab tak kemas dan tak matang, template pun guna yang sedia ada. Sampailah tahun 2010.

Apa yang berlaku pada 2010? Sahabat admin, naim dia tolong ubah dan upgrade sikit blog ni agar nampak lebih simple dan elegant. Haha. Tak tahulah bagi korang macam mana. Anyway thanks naim. Sampai hari ni, masih guna lagi template black hang ni.

Life memang busy, dan admin perasan, makin ramai kawan-kawan blogger admin meninggalkan blog masing-masing. Depa dah taknak berblogging. Jika dulu, setiap post admin pasti ramai kawan kawan komen. Tapi hari ini, era blog bagaikan sudah pupus. Kawan kawan blogger admin pun kebanyakannya dah tak main blog. Rasa macam ditinggalkan sendirian di sini. Hihi.

Tapi entah mana datang rasa setia, rasa seronok, admin tetap terus menulis di blog ini. Bila ada masa terluang. InsyaAllah blog ini tidak akan ditinggalkan bersawang macam tu je. Hari ini, kalau admin tengok balik post-post lama lama, mesti akan ketawa dan tersenyum sendiri. Kenapa?

Entahlah, blog ni sebenarnya sedikit sebanyak dah jadi macam diari macam tu. Kisah hidup, pengalaman dan macam-macam. Yelah 8 tahun lepas, penulisan admin pun macam kebudak-budakkan. Ada smiley. Muka frog bagai. Haha.

Oklah. Cukuplah setakat tu admin update kali ni. Oh. Gambar ni admin dan zaujah jalan-jalan dekat Bangalore, India. And insyaAllah admin dah nak exam block 2. Doakan admin dapat jawab exam dengan jayanya, seterusnya lepas second year MBBS di Manipal University ini.

Till then, assalamualaikum.