Prenote

Assalamualaikum Ya Akhi, Ya Ukhti.

Semua yang tertulis di dalam blog ini datang dari benak pemikiran si penulis yang melihat dunia dengan caranya tersendiri. Bukan menulis untuk memarahi apatah lagi memerli atau memaki. Namun semuanya untuk sama-sama kita renungi dan bermuhasabah diri.

ah skemanya.

Tuesday, June 15, 2010

Crocs

Nowadays, crocs have became 1 of the famous brand in Malaysia. Crocs has became the new style nor trend. Unfortunately the crocs logo`s was exactly look like the name of Allah.

Kebetulan atau sebuah penghinaan?

 Astaghfirullah..Fuhh.. judge them by yourself..





Totally the same..isnt?

Our Iman can be sold for just RM 20.00!! Macam tu je.


Comment by pak wa


IMHO, benda ni buat aku ragu-ragu. i don’t fancy crocs because i thought they look hideous, tapi for those yang ragu-ragu dan risau, tak perlulah pakai lagi. yang memang tak kisah tu, terserah.


Comment by shahid

Saya taknak berdebat tapi da logo memang jelas boleh dibaca Allah tanpa perlu alteration. Lengkap dengan sabdunya. Sama ada disengajakan atau tidak bukan isu tapi ia boleh mengguris hati orang beragama Islam. Kalau crocs tak sengaja baguslah tapi kenalah cepat2 tarik design tu. Tapi kalau lepas dah tau ni taknak tarik jugak, itu jelas terang dan bersuluh sengaja nak menaikkan darah orang Islam. itu je isunya.



Judge them yourself.. Tepuk dada tanya iman ya akhi ya ukhti.